вторник, 15 ноември 2016 г.

Как Бойко Борисов си изпроси Златен скункс

Премиерът Бойко Борисов получи първия си Златен скункс. При това сам го „поиска“ – в интервю в сутрешния блок на Нова тв, дни преди балотажа, Борисов заяви, че го чака „с нетърпение“ – заради обещанието си да подаде оставка, ако партията му загуби на първи тур на президентските избори. И точно така се случи: Скунксът му е връчен в Министерския съвет от репортера на „Господари на ефира“ Боби Ваклинов заради забавената оставка и за първата изборна загуба на ГЕРБ след десет поредни победи.

Борисов все пак даде оставката на правителството – но това се случи не след изборната вечер на 8 ноември, когато стана ясно, че Цецка Цачева е втора (както предварително бе обещано, че ще се случи), а повече от седмица по-късно. Официално оставката на кабинета бе депозирана в понеделник в Народното събрание и предстои да бъде гласувана от депутатите в сряда.

„Благодаря – казва Борисов пред Ваклинов в кратък видеоанонс. – Извинявам се, че с една седмица съм закъснял. Това е едно от малкото неща, които нямах, така че…“

На въпроса защо се е стигнало дотук, отвръща:

„Докъде? Нали знаете, когато Барселона бие, всички го приемат за нормално. Когато падне, е интересно. Така и ние… Първата загуба показва, че сме земни“.