сряда, 23 ноември 2016 г.

Христо Иванов: Вместо да питат Горанов за КТБ, ни занимават с ваксини

Вместо разследващите да проверят изключително сериозните материали за управлението на несъстоятелността на КТБ, те се занимават с бартера за ваксините. Така бившият правосъден министър Христо Иванов коментира поредицата от разпити на министри в оставка, организирани от прокуратурата по делото срещу Петър Москов. Христо Иванов също бе разпитан в рамките на делото.

Той определи случващото се като "доста пошъл пиар" на главния прокурор Сотир Цацаров, с който шефът на държавното обвинение се опитва да демонстрира, че е политически независим.

Христо Иванов посочи, че има много по-сериозни въпроси от този с ваксините като разкритията на банкера Цветан Василев за управлението на държавата, както и "Яневагейт". Според бившия правосъден министър казусът с ваксините не е първият, няма и да е последният пример за "демонстрацията на политическо влияние от Цацаров".

Христо Иванов коментира, че с действията си прокуратурата прави едни хора изключително зависими, образувайки им разследвания, "а на други хора не им се търси никаква отговорност".

Той добави още, че има министър, който трябва да бъде питан за това как се управлява несъстоятелността на КТБ. "Вместо това – ваксини", иронично заключи Иванов и посочи финансовия министър Владислав Горанов.

В момента в столичното следствие се провежда разпит на премиера в оставка Бойко Борисов. Той трябва да разясни на разследващите подробности около начина, по който е взето решението за бартера за турските ваксини през май миналата година.