четвъртък, 24 ноември 2016 г.

Любопитно: Най-зловещите и недостъпни места на планетата

Има места, до които не може да припари човешки крак. А и не иска. Обвити в загадъчност, те плашат и едновременно привличат със своята мистика и неразгадани тайни.

1.Подводният град Ши Ченг в Китай е лабиринт от храмове, паметници, павирани пътища и къщи на 1300 години… скрити на 130 фута под водата. Това е една Атлантида в реалния живот.
Така нареченият Лъвски град някога е бил сърцето на политиката и икономиката в източната провинция Джъдзян. През 1959 г. обаче китайското правителство решава, че е необходим нов ВЕЦ и изгражда изкуствено езеро, което потопява града.

2. Повеглия – прокълнатият остров, който се намира в Италия. Мястото е видяло толкова много
смърт, че няма как да не усетите зловещата призрачна атмосфера, когато стъпите там.
По време на чумната епидемия през 16-и век телата на мъртвите са били извозвани и изгаряни именно там.
През 1922-ра на острова била построена психиатрия, за която се носят страшни легенди. Смята се, че главният лекар е провеждал опити с пациентите, а персоналът и болните твърдели, че виждат духове и се оплаквали от главоболие. В крайна сметка островът бил затворен за посещения и дори рибарите странят от него.

3. Северният Сентинелски остров е част Андаманските острови в Индийския океан. Не можете да припарите до това чудно красиво място заради враждебните му жители. Сентинелците са сред последните на земята, които нямат никакъв контакт с цивилизацията.
Първата експедиция на острова е била през 19-и век. Изследователите заловили двама възрастни и 4 деца. Възрастните скоро починали, защото се заразили с вируси, често срещани в съвременното общество, срещу които обаче те нямали имунитет.
Веднъж изследователи видели странна сцена – воин стоял на брега, а при него идвали различни жени, които страстно го прегръщали и се борели за него. При следващите години туземците проявявали враждебност и дори убили двама рибари.

4. Исландският остров Съртсей се появява по загадъчен начин. През 1963-та корабен готвач
забелязва черен дим над морeто. Капитанът решава, че е горящ кораб. Оказва се обаче остров, зараждащ се от изригвания на подводен вулкан, хвърлящ лава и пепел.
Сега островът е терен на проучвания. Кръстен е на исландски митичен герой – създател на вулканите. В рамките само на няколко години на острова успява да се развие разнообразна флора и фауна, и то изцяло от само себе си.





5. Остров Грюинард от 1942 г. принадлежи на британското правителство. Tой е бил умишлено
заразен с антракс, и то така, че е бил под карантина почти 50 години. Причината - опасения, че германците ще атакуват Великобритания с биологично или химическо оръжие.









6. Зона 51 В САЩ – свръхсекретната военна база в пустинята Невада. Официално това е
тестови полигон за оръжия. Очевидци твърдят, че са виждали летящи чинии в района. Военните патрули имат право да стрелят на месо срещу навлезлите в забранената зона.