вторник, 27 декември 2016 г.

Намериха една черна кутия от падналия Ту-154

Намериха една от черните кутии на падналия в Черно море руски самолет, съобщи ТАСС. Устройството веднага е било пратено в Москва за разчитане. Има още две записващи кутии, които обаче още не са открити.

През нощта са били извадени телата на още трима души. Общият брой на намерените човешки останки е на 13 пътували в Ту-154. Сред тях е и на главния пилот.

Една от основните версии за трагедията е попаднал предмет в мотора на машината. Разследва се обаче и версиите за претоварване, зареждане с некачествено гориво, пилотска грешка и други. Според мненията на експерти, възоснова на намерени отломки от самолета, се прави заключението, че може би командирът е направил опит да приводни машината.

Повредите по задната част на руския самолет Ту-154, свидетелстват, че първият пилот е искал да кацне във водата, предаде ТАСС, като се позова на източник от силовите структури. Той е уточнил, че водолази са намерили части от крилете до опашната част.

На борда на самолета, с който пътуваха войници, музиканти и журналисти за Сирия, имаше общо 84 души пътници и 8-членен екипаж. Сред загиналите са и над 60 души от прочутия хор на Червената армия.