сряда, 28 декември 2016 г.

Какви картички събра Бойко за Коледа?

Северни елени и Дядо Коледа на съд сред поздравителните картички на министър-председателя Стотици коледни картички от чуждестранни министър-председатели и обикновени граждани са затрупали кабинета на премиера Бойко Борисов в първия работен ден след Рождество Христово.

Пристигнали са пожелания от цял свят, дори от подалия оставка министър-председател на Нова Зеландия Джон Кей. Подобно на Борисов и той подаде изненадваща оставка в началото на декември.

Снимка от барбекюто си е пратил заедно с пожеланията си за Коледа премиерът на Австралия Малкълм Търнбул. В момента в Австралия е разгарът на лятото и сезонът на градинските партита с барбекю.

Доста по-тематична е картичката от премиера на Исландия Сигурър Инджи Джохансън. Тя е със северни елени на фона на заснежена планина.

Израелски адвокат пък е пратил тематична картичка на Борисов - Дядо Коледа на подсъдимата скамейка, обвинен, че 47 милиона пъти е влязъл в частна собственост без разрешение. Най-дълго е посланието на патриарх Неофит. В него той пожелава на Борисов да получи божието благословение във “високоотговорното Ви служение за благото на нашата страна и благочестивия български народ”. “Бог на мира да Ви освети напълно”, пожелава още патриархът на министър-председателя.