неделя, 18 декември 2016 г.

Цветан Цветанов: Ще подкрепим правителство с мандат на Реформаторския блок

С мандат на Реформаторския блок ние ще подкрепим едно правителство, но разбира се, че министрите и министър-председателят ще бъдат допълнително уточнявани. Това каза председателят на парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов в „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ.

„Мога да кажа, че полагаме максимални усилия да изчистим различията, които има между ГЕРБ, РБ, ПФ, за да може действително да се консолидираме в едно правителство, което да продължи политиката, която правихме в продължение на две години“, каза Цветан Цветанов. Той посочи, че от ГЕРБ не възприемат управлението като привилегия и удоволствие, а като отговорност.

„Положените усилия през последните две години дадоха действително добър хоризонт за страната ни“, коментира Цветанов и даде за пример добрия дефицит. „Смятам, че имаме много тежки разговори, които ще бъдат проведени в утрешния ден“, посочи Цветанов. Според него на тях ще се сложат всички детайли, за да се види дали е възможно да се състави правителство. Цветанов подчерта, че от ГЕРБ не искат да излизат от рамката, която са заложили преди две години. Според него най-голямото противоречие е въпросът с пенсиите.

По думите му е необходимо да има устойчивост и перспектива. Намираме изключителен конструктивен диалог с ПФ“, каза Цветанов и изброи в това число лидерите на НФСБ Валери Симеонов, ВМРО – Красимир Каракачанов и „Атака“ – Волен Сидеров. „Всеки един защитава своите приоритети, които е разписал в своята управленска програма, но ние трябва да правим тази политика, която може да ни обедини всички“, каза Цветанов.