сряда, 14 декември 2016 г.

Шефът на „Булмаркет” с нова версия: Аз блъснах влака, това устройва ли ви?

Аз блъснах влака, това устройва ли ви? Това попита собственикът на „Булмаркет” Станко Станков. Той посочи, че към момента комбинация от причини е довела до фаталния инцидент в шуменското село: висока скорост, лоша жп инфраструктура и проблем в сигнализацията.

„Цистерните бяха 20 броя, пълни с пропилен, който бе предназначен за Румъния. Натоварени са в „Нефтохим Бургас”. 3 цистерни бяха с пропан бутан. Имаше една празна цистерна, защото е имала проблем и две за охрана. Според нашата експертиза вагоните са подредени правилно. „Нефтохим Бургас” е композирал влака. След това той е изкаран на гара от националната мрежа и нашата бригада го поема от там”, обясни Станков пред bTV.

„Пред съда машинистите казаха, че са карали с нормална скорост. Разбрали са, че се е скъсала спирачната композиция. Машинистът от втората машина е слязъл, за да види дали не може да се скачи композицията. След 2 минути чува гръм”, добави той.
Шефът на „Булмаркет” бе категоричен, че компанията му ще обезщети пострадалите. „ Ние сме отговорна компания и няма да бягаме. Тепърва предстоят оценки, огромни дела”, посочи Станков.

„Не съм се срещал с пострадалите и близки на загиналите. Не сметнах за уместно да го направя, нямах и време. В някакъв момент ще го направя”, каза още той.

Що се отнася до това кой е собственик на компанията, Станков бе категоричен, че това е той и бе готов да го докаже с документи.