събота, 28 януари 2017 г.

Генерал Решетников нападна Радев

Директорът на Руския институт за стратегически изследвания генерал Леонид Решетников нарича българите "народ-страдалец" и критикува президента Румен Радев за смяна на проруската позиция в материал за руското издание "Царьград".

По думите му едва встъпилия в длъжност Радев променил своите проруски възгледи от периода на кандидат-президентската кампания.

"На първата си пресконференция Радев увери, че той е натовски генерал, който не споделя позицията за дружба с Москва", пише Решетников, който нарича маневрата на президента "преобуване".

"Народът на България е народ-страдалец. Той иска промени, но не ги получава. Падат му се политици, неспособни да прекроят историята", смята генералът, който преди време влезе в спор с лидера на БСП Корнелия Нинова относно това дали е съгласувана с него кандидатурата на Радев.

Според Решетников вакуумът, който се образува от изтеглянето на Русия от България и Балканите е запълнен от Щатите. Същевременно мнозинството българи настояват за взаимодействие с Русия, твърди той.

"У мнозина се появява желание да махнат с ръка за всичко, да заминат. От България са заминаха два милиона. Заминаха и работят в Европа", казва Решетников.