вторник, 24 януари 2017 г.

Потвърдено: Огнян Герджиков ще е служебен премиер

Бившият председател на Народното събрание проф. Огнян Герджиков е бил избран за служебен премиер от президента Румен Радев, потвърдиха източници от президентсвото.

Огнян Герджиков е роден на 19 март 1946 г. в София. Завършва в Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Специализира във Виенския университет и в Хамбургския институт „Макс Планк“. Асистент при проф. Нисим Меворах, а по-късно професор по търговско право в СУ „Св. Климент Охридски“. Автор на монографии и десетки статии в областта на търговското право.

Депутат в 39-ото и 40-ото Народно събрание от НДСВ. На 5 юли 2001 г. е избран за председател на 39-ото Народно събрание. На 4 февруари 2005 г. е свален предсрочно от длъжността. В 40-ото НС е председател на парламентарната комисия по правата на човека и вероизповеданията.

Носител на орден „Стара планина“.

При президента Румен Радев в момента се събират хора, които, според източници, близки до администрацията, ще са част от служебния кабинет и екипа на държавния глава. Очакванията са Радев да разпусне Народното събрание в петък и тогава да обяви министрите си.

На "Дондуков" 2 в момента са Кирил Ананиев - най-вероятният финансов министър н правителството на президента. Там е и Гълъб Донев, за когото се говори, че ще поеме социалните дейности. В сградата влезе и посланика ни в Берлин Ради Найденов.


Обновена!