четвъртък, 26 януари 2017 г.

Нинова пак хваната в лъжа

След лъжите за ген. Решетников вчера шефката на БСП отново беше хваната в лъжа.
В последното си интервю лидерът на БСП Корнелия Нинова отрече да се меси в съставянето на новото правителство на Румен Радев с думите: "Не може лидер на една партия, дори тази, която е издигнала и подкрепила президент на цял народ, да му казва какво да прави".

Сега не предлагаме, не коментираме, не даваме съвети за неговия състав, колкото и да не ви се вярва. И това е част от промяната в България. Досега явно винаги е било така. Ставаме нормална държава. Има разделение на властите, има държавен глава, партии, Министерски съвет - всеки си поема отговорността", каза Корнелия Нинова пред Нова ТВ.

Обаче...


Публикация във Facebook-профила на икономиста проф. Боян Дуранкев постави в конфузна ситуация лидера на БСП Корнелия Нинова.

Причината: професорът изрично благодари на нея и на депутата от БСП Румен Гечев (колега на Дуранкев от УНСС) за подкрепата при обсъжданията за номинацията му за служебен премиер.

Досега ръководството на БСП твърдеше, че не участва нито със съвети, нито с предложения за състава на новото правителство, назначено от Румен Радев.

"Бих желал да благодаря на онези, които ме подкрепиха за участие в служебното правителство:
1. Благодаря на тези, които ме номинираха пред новия президент.
2. Благодаря на г-н президента и неговия екип, че са разглеждали и отстоявали моята номинация.

3. Благодаря на всички, които по един или друг начин ме подкрепяха по време на обсъжданията. Чувствам се много задължен за добрите думи на г-жа Нинова и проф. Гечев, казани за мен, както и за подкрепата", написа проф. Дуранкев в страницата си във Facebook.