петък, 10 февруари 2017 г.

Автор на книга срещу Борисов и Цветанов влиза в листите на ГЕРБ

Политологът Антон Тодоров ще бъде в кандидат-депутатските листи на ГЕРБ като представител на гражданската квота. Това обяви самият той в предаването "На четири очи" по бТВ.
През 2013 г. Тодоров издаде книгата "Шайка - Бойко, Росен, Цецо и другите".
В нейната анотация пише:
"Бойко, Росен, Цецо, Лиляна, Цветелина, Аню...Четири години те управляваха България и я повлякоха към дъното. Говореха за морал, а самите тънеха в пороци и корупция. Работеха и живееха като "шайка" – персони, обединени от престъпна цел. В тази книга политологът Антон Тодоров вади мръсните им тайни. От първо лице. С документи и факти. Обективно, без да пести нищо. Връзките им с върхушката на БКП и Държавна сигурност, с банковия картел, с международни гангстери, с онази сенчеста част от обществото, която наричаме задкулисие. Рекет, доноси, контрабанда, трансфери на милиарди, източване на държавния резерв, показни арести, сливане на изпълнителна и съдебна власт... "Шайката ГЕРБ" е най-мрачната част от голямата измама, известна като "български преход". Книгата е издадена от издателство "Миленуим", собственост на съпругата на Недялко Недялков, който е собственик на Агенция "ПИК".

Пред Цветанка Ризова Тодоров заяви, че е в листите на ГЕРБ в качеството си на приятел на Борисов.

"Борисов не е диктатор. Той не е обидчив", заяви той.

Според Тодоров по адрес на Борисов били изписани много глупости, а бившият премиер всъщност бил много начетен и интелигентен.

"Дипломата му е с пълно отличие. Защо и Нинова не си извади дипломата?!", каза той.
Тодоров разкри и че Борисов много добре познавал руската литература, а проблемът бил, че по интелектуални теми никой не разговарял с него, за да разбере колко е подготвен.
На припомнянето на водещата Цветанка Ризова, че преди е писал за лидерите на ГЕРБ като за "шайка", Тодоров обеща един ден да напише и книга "Разговори с Борисов". "Тогава съм оценявал факти, сега промяната на фактите изисква преоценка", обясни още Тодоров, за когото вече няма по-голямо зло от БСП/БКП.