петък, 24 февруари 2017 г.

Огнян Герджиков призна, че е "помолил" главния секретар на МВР да си подаде оставката

Служебният премиер Огнян Герджиков призна, че е "помолил" главния секретар на МВР да си подаде оставката, но отрече да му е оказвал "натиск", както твърди отстраненият вече Георги Костов.

"Ако нарича "натиск" това, да го помоля да си подаде оставката, това наистина е жесток натиск. Смятам, че беше съвършено коректно от моя страна, след като министърът на вътрешните работи е свалил доверие от него, след като има сериозни нарушения от страна на главния секретар. Аз не бих си позволил да бламирам министъра на вътрешните работи", коментира Герджиков в петък.

По повод на информацията, че има запис на разговора, проф. Герджиков заяви, че ще се радва той да е записан, защото там имало нещо, което не е в полза на Георги Костов.

Костов бе отстранен с указ на президента Румен Радев по искане на служебното правителство. Служебният вътрешен министър Пламен Узунов твърди, че досегашният главен секретар на МВР е оказвал натиск за отстраняването на десет служители на МВР по политически причини в периода 2015-2016 г. Самият Костов отрича това и казва, че самият той бил подложен на натиск, дори заплаха, от страна на Узунов. Поради тази причина той е подал два сигнала до прокуратурата, която преди ден обяви, че е започнала проверка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар