понеделник, 20 февруари 2017 г.

Герджиков: Днес с президента Румен Радев ще говорим за българския еврокомисар

Моя голяма амбиция е да прекратя купуването на гласове по време на изборите. Нагледал съм се на търговия на гласове. Поискал съм информация от ДАНС за купувачите на гласове. Ние искаме да зачеркнем още в зародиш. Иска ми се да се почувства , че тези избори са различни от предишните. Това каза служебният премиер Огнян Герджиков пред Нова телевизия Не трябва да се прави паралел с президентските.

Най-много търговия с гласове има при парламентарните избори, каза Герджиков Той подчерта, че няма намерение да се среща с никой от лидерите на големите партии. По повод машинното гласуване Герджиков каза, че ЦИК е направила обществената поръка. Ние правим това, което зависи от нас – осигурили сме средства. Герджиков напомни, че е възможно да бъдат оспорени изборите. В този случай Конституционният съд ще се произнесе. Теоритично е възможно, но ако всичко останало е наред, не би трябвало заради машинното гласуване КС да касира изборите, изрази лично мнение Герджиков.

Днес на понеделнишката среща с президента Румен Радев ще бъде обсъден въпросът за българския еврокомисар, анонсира Герджиков. Той даде да се разбере, че този въпрос не е лесен. „Днес с Радев ще обсъдим този въпрос, да претеглим дали да предложим, или не сега български еврокомисар . Има много хора подходящи, много хора им се иска. Въпросът е да се намери точната кандидатура, необходима за България“, каза премиерът. „Имаме две основни задачи – изборите и председателството на ЕС. Но това не означава да не се интересуваме какво е оставено от предишните кабинети.

Защото всички знаем, че в България се извършват безобразия. Затова – особено в обществените поръчки да видим в кои министерства има индикации за нарушения да ги дадем на съответните органи. Ние не можем да обвиняваме – ние казваме, че има съмнения за корупция . Най-много прави впечатление в МО – 9 съмнителни поръчки“, каза Герджиков.

Няма коментари:

Публикуване на коментар