събота, 18 февруари 2017 г.

Продължава разпада на Обединените патриоти

Валентин Николов последва Димитър Байрактаров и отказа да е депутат на Обединени патриоти.

Коалиция „Обединени патриоти” е безпринципна и нейната единствена цел е собственото оцеляване на партиите, които я съставляват, както и на лидерите им. Това се заявява в декларация, разпространена до медиите от  бившият народен представител от Патриотичния фронт и председател на комисията  „Борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика“ Валентин Николов, както и Ивелин Пейчев – общински председател на НФСБ в Добрич и зам.-председател на Общинския съвет, активът от членове и симпатизанти на коалиция „Патриотичен фронт“ в областта.

 „Ние категорично се разграничаваме от коалиция „Обединени патриоти“, както и от решенията и начина, по който се вземат”, заявяват те. И посочват, че, според тях, тя е абсолютно безпринципна. „Нейната единствена цел е собственото оцеляване на партиите, които я съставляват, както и на лидерите им. Не одобряваме участието в тази коалиция на ПП Атака, тъй като, нейният лидер - патриот е осъден по няколко съдебни дела за хулиганство. Освен това г-н Николов е осъдил същият по две дела - за клевети спрямо него и семейството му. Не изразихме тези аргументи преди президентските избори, поради факта, че Валентин Николов беше член на парламентарната група на ПФ към него момент и не искахме да бъдем упрекнати в саботаж на изборите. Но всяко търпение си има граници.  Тук е мястото да напомним и факта, че в 41-ото Народно събрание Валентин Николов и още десет депутати напуснаха парламентарната група на Атака, поради причини, които бяха изложени подробно във всички национални медии”, се заявява в декларацията.

В нея Валентин Николов заявява, че не желае да участва в изборите за 44 Народно събрание, независимо дали ще е номиниран за кандидат за народен представител.