четвъртък, 2 март 2017 г.

Издателите на "Прас Прес" обявиха война на Пеевски, защото е скрил вестника

Издателите на сатиричния вестник "Прас-прес" обявиха война на Делян Пеевски, защото е скрил изданието им и не дал възможност на хората да си го купят. Свързаните с Пеевски фирми контролират голяма част от разпространителската мрежа в страната. Първият брой на "Прас Прес" излезе в сряда с тираж 10 000 бройки.

Първоначално издателите бяха щастливи, че вестникът им се е изчерпал изключително бързо, но после бързо се разбра, че истината вероятно е съвсем различна.

"Вече няма никакво съмнение за новия вестник "Прас прес". Вероятно Пеевски е наредил да го пъхнат под рафта и да не го продават. Няма друго обяснение, след проучванията, които направих", написа издателят Иван Бакалов във Фейсбук.

"Започваме война с Пеевски. Той ще бъде и момичето на броя в следващия брой. Ако си мислят, че ние сме Неделко с неговия вестник "Ретро", много се лъжат", написа Бакалов във "Фейсбук".

Той дава няколко примера от своето проучване. На входа на "Метро" в София са доставени само три броя от вестника, а поне 50 души са питали за него. В подлеза при хотел "Плиска" е доставен за продажба един брой.

"Продавачката ме позна и ми се моли да уредя нещо, и 100 броя можела да продаде. На високооборотно място като павилиона пред университета са доставени 5 броя (това е най-голямото количество, доставяно някъде), свършили още рано сутринта. От Орлов мост до Ситняково от общо 9 места за продажба на вестници, вестникът е доставен в 3 броя на реп до Райфайзенбанк. Така е и около Съдебната палати и др.", пише Бакалов.