сряда, 15 март 2017 г.

Излезе вторият брой на "Прас-прес"

Вторият брой на сатиричния вестник "Прас-прес" беше доставени днес на книжния пазар на площад "Славейков" в София.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова е на корицата на новия брой на сатиричния вестник.

Междувременно пред сградата на Президентството създателите на "Прас-прес" - "невъзпитаните карикатуристи" Чавдар Георгиев, Чавдар Николов и Христо Комарницки, отвориха импровизиран щанд с 113 екземпляра на изданието. По този начин те направиха препратка към мястото, което заема България по свобода на словото в света, а именно - 113-то.

Карикатуристите внесоха и писма в Президентството и Министерския съвет, с които призовават държавния глава Румен Радев и служебния премиер Огнян Герджиков да заявят позиция относно въпросите за свободата на словото и монополите в България.

Вторият брой на "Прас-прес" е в тираж от 8 хиляди бройки, а следващият се очаква на 29 март. Той ще се разпространява по алтернативен начин.

Във Варна не беше открит нито един брой от изданието, показва проверка на „Таралеж“.


"Прас-Прес" основа своя разпространителска верига "LaPka"


Хумористичният вестник "Прас-Прес", чийто втори брой излезе на пазара в сряда, се похвали със своя разпространителска верига "LaPka".

Един от издателите на вестника – карикатуристът Чавдар Николов, позира за снимка в приемната на президентството с логото на новата верига. То силно напомня за друга разпространителна верига, собственост на млад и успял бизнесмен от една вечно балансираща властта партия.

Както е известно, първият брой на "Прас-Прес" излезе в началото на месеца в тираж от 10 000, но намирането му бе почти невъзможно, тъй като в търговските обекти на разпространителя бяха доставяни по едва няколко броя или въобще ги нямаше.


Това принуди издателите на новия хумористичен вестник да го пуснат в дигитален формат за закупуване през онлайн платежната система "PayPal".