неделя, 30 април 2017 г.

Калин Калпакчиев: Съдебната система не е независима

Съдия Калин Калпакчиев, който е член на ВСС, гостува в студиото на „Честно казано“ и Люба Кулезич по повод нестихващия спор за ЦУМ-гейт и поведението на магистратите от ВСС и главния прокурор.

„Равнодушието е престъпление и позволява на мадията, на тези, които са превзели държавата и държавните институции. Това е последната крачка пред пълния крах и упадък. Това, което се случва с ВСС, прокуратурата и съдебната власт като цяло се дължи на обстоятелството, че след тези 27 години съдебната власт не е независима. Те е замислена като такава, но ВСС в този му вид в момента излъчва и репродуцира зависимост. Това са големите проблеми“, убеден е магистратът.

Според него, това, което се случва в момента с главния прокурор за пореден път показва, че той практически е наказателно недосегаем и се поставя над закона и над морала.
Калпакчиев смята, че всички конфликти във ВСС се дължат на принципни, идейни и ценностни сблъсъци.

„Иска ми се да обясняваме за какво става дума. Когато главният прокурор и Ясен Тодоров нападнаха Лозан Панов с искане той да бъде коректен към тях, те не разбират, че всеки един съдия, прокурор, който бъде избран, независимо дали на отговорна функция, не дължи благодарност на когото и да е. Той трябва да се съобразява със закона. Но те разбират по този начин работата и съдебната система – като банка за услуги“, подчерта Калпакчиев.

1 коментар:

  1. Аз съм от Съединените щати, съпругът ми ме разведе преди 3 години без причина, направих всичко, което можех да го накарам, но не работех, докато не се срещнах с д-р Агбазара от "АБВАЗАРА ТЕМПЛА" в интернет, който ми помогна да хвърля ре- магията на съюза и в рамките на 48 часа съпругът ми се върна при мен, за да се извини. Благодаря на д-р Бабазара. Свържете се с тази велика играчка за правописа по вашите отношения или брак проблеми на: ( agbazara@gmail.com ) ИЛИ WHATSAPP: +2348104102662.

    ОтговорИзтриване