събота, 22 април 2017 г.

Сашо Дончев: Цацаров трябва публично да се извини

"Чакам извинение от г-н Цацаров, ако за него, това е грешка". Това обяви бизнесменът Сашо Дончев по бТВ. Призивът си той отправи към главния прокурор Сотир Цацаров. Преди дни в разпространено онлайн видео от бизнес форум Дончев разказа, че на неформална среща (в последствие оказала се в офиса на БСП функционера Георги Гергов – б.р.) обвинител №1 Сотир Цацаров е похвалил бизнеса му и е запитал защо финансира партия „Да, България” и телевизия Би Ай Ти. По-късно от прокуратурата пък обвиниха Дончев, че се е опитал да оказва натиск по проверка за цените на природния газ.

"Всеки греши, дори и аз на тези години, но това са грешки, които засягат цялото общество", обясни позицията си Дончев.

На въпрос дали ако вместо извинение, получи обвинение бизнесменът отговори: "Съдба, от съдбата си никой не може да избяга. Нямам никакви притеснения".

В интервю пред Нова тв Дончев обясни защо появата на записа, на който той разказва за срещата с Цацаров, се е появил почти месец по-късно. "Случката се състоя на 21 март, малко преди изборите, и ако бях направил опит за публично огласяване тогава на тази история, щеше да се каже, че е предизборен ход и да има омаловажавене на най-важното в случката. Затова тогава замълчах".