четвъртък, 11 май 2017 г.

Шефът на ФБР: Тръмп е луд

"Доналд Тръмп е луд и обитава царството извън нормалното", коментирал пред колегите си шефът на ФБР Джеймс Коми, веднага след изявлението на президента на САЩ през март, че Барак Обама е наредил да го подслушват. Контраразузнавач номер 1 бил шокиран от това твърдение.

Коми бе изненадващо уволнен от Тръмп в сряда с аругмента, че не си върши добре работата. Обаче политическите наблюдатели в САЩ почти единодушно са на мнение, че истинската причина е разследването на хора от екипа на Тръмп за връзки с Кремъл.

Веднага след като Тръмп обвини Обама, че го подслушвал, Джеймс Коми направи изявление, че това не е вярно и никъде няма доказателства във ФБР за подобни действия.
Преди да изгони Коми Тръмп казал на своите най-близки съветници, че "нещо му има на този", предаде "Ню Йорк Таймс".

Само ден преди да бъде уволнен шефът на ФБР е поискал разширяване и повече ресурси за разследването срещу свързани с Тръмп съратници, за които се предполага, че са имали незаконни контакти с Русия.

Това още повече засилва подозренията, че светкавичното уволнение на Коми е заради напредналото разследване, което може да подкопае властта на Доналд Тръмп.
Хора от Белия дом обаче твърдят, че новият президент бил нарочил и не харесвал шефа на ФБР още от първия ден на президентството. И бил особено недоволен, че Коми не е направил нищо, за да провери по-обстойно дали наистина Обама е наредил подслушване на телефоните му.

Скандалът тепърва набира сили и не се знае докъде ще стигне, но при всички случаи ще бъде обсъждан много дълго време, прогнозират вещи в политическия живот на Вашингтон.

Няма коментари:

Публикуване на коментар