четвъртък, 18 май 2017 г.

Валери Симеонов ще съди в. "Сега". Не бил казал за "шегаджийски снимки"

Вицепремиерът Валери Симеонов ще съди вестник "Сега" за публикуване на невярна информация. Това обяви той на извънреден брифинг в Областната администрация в Бургас, предаде "Фокус".

Симеонов заяви, че срещу него се води негативна пропаганда от вестника, който манипулира интервю.

"Този вестник ще бъде съден. Никога, по никакъв начин не съм произнасял думите, изнесени в заглавие, че съм правил шегаджийски снимки в "Бухенвалд" (в публикацията бе цитиран да казва "майтапчийски снимки" - б.р.). Става въпрос за атака срещу правителството. Това се използва за политически цели. Съжалявам, че давам интервю на всеки, който поиска, разчитайки на коректността на журналистите", заяви още вицепремиерът.
На въпрос дали би си подал оставката, ако БСП му я поискат, той отговори, че това няма да се случи.

"Бих я подал тогава, ако моите партньори и коалиционният ни партньор я поискат. България има нужда от добро правителство", каза Симеонов.
Ето официалната позиция на "Сега" по темата:

"Вестник "Сега" категорично отхвърля твърденията на Валери Симеонов, че е публикувал невярна информация. Репортерът на "Сега" си е свършил работата съвестно и професионално. На 17 май 2017 г. той е провел два разговора със Симеонов. В първия Симеонов иронично-пламенно защитава зам. министъра Павел Тенев и неговата снимка с нацистки поздрав. Във втория, проведен по негова инициатива, Симеонов разказва историята от студентското си пътуване до "Бухенвалд".

Това не е първият, а едва ли ще е и последният случай, в който Валери Симеонов си позволя неуместни шеги на етнически, религиозна и друга основа".