петък, 19 май 2017 г.

Валери Симеонов иска записите от репликата за Бухенвалд

Вицепремиерът Валери Симеонов поиска от вестник "Сега" аудиозапис на думите му: "Като се замисля, кой знае какви майтапчийски снимки сме си правили в Бухенвалд...".

Симеонов беше гост в Нова телевизия и коментира избухналия скандал със зам.-министъра на регионалното развитие Павел Тенев, който подаде оставка заради негова снимка, на която той прави нацистки поздрав. По повод скандала Симеонов бе цитиран от вестника да каза, че вероятно и той си е правил майтапчийски снимки.

"От вестник "Сега" да представят аудиозапис, а не просто фонография от това, което твърдят, че съм казал", заяви той. Валери Симеонов потвърди, че ще съди вестника, който според него е изопачил думите му.

"Вчера имаше лов на вещици, да не кажа лов на фашисти", подходи иронично към скандала Симеонов, но не пропусна да се извини, както и ГЕРБ направи вчера за създадените неудобства с тези снимки на партньорите си - Волен Сидеров и Красимир Каракачанов и на коалиционния си партньор ГЕРБ.

Снимката на зам.-министър Тенев Симеонов определи като "нелепа шега", чието място не е във Фейсбук.

Вчера заради снимка с нацистки поздрав, чието съществуване е известно от години, премиерът Борисов разпореди уволнението на дългогодишния експерт от Министерство на отбраната Иво Антонов. Щом е научил за решението, Антонов изпаднал в прединфарктно състояние и в момента е в реанимация, каза Симеонов. Вицепремиерът го определи го като предан човек и изключителен професионалист.