четвъртък, 11 май 2017 г.

ВСС с букет за Цецка и с атака по Лозан Панов

Пленумът на ВСС започна заседанието си днес... поляризирано.

Представляващият Димитър Узунов чакаше с букет и познатата усмивка новата председателстваща съвета - министър Цецка Цачева.

Почти в края на мандата на този състав на ВСС Цецка Цачева стана седмият правосъден министър, който води негово заседание.

През това време строени репортери чакаха с въпроси пред входа председателя на ВКС Лозан Панов.

След като Панов стана един от 6-имата настояващи за проверка на ЦУМ гейт и Сотир Цацаров, вчера от Канал 3 (телевизията се смята за близка до Делян Пеевски) сезираха със сигнал Инспектората на ВСС срещу него. Става въпрос за "сюжетите", представяни нонстоп срещу съдията от определени "медии" още откакто произнесе речта "Не на страха" и се застъпи за проверка на "Яневагейт": дали се е срещал с адвокат Иван Тодоров, споменавана ли е съпругата му от Христо Иванов и др.

Канал 3 официално е собственост на „Елит Медиа Груп“ с управители Кеворк Малашян и Огнян Димов. В края на август 2015 г. притежаваната от Делян Пеевски и майка му Ирена Кръстева "Нова българска медийна група холдинг" поиска от Комисията за защита на конкуренцията разрешение да придобие контрол над компанията и сделката бе одобрена още в началото на септември. През март 2016 г. Пеевски обяви, че се отказва от финализиране на покупката, така че официално собственик все още се води „Елит Медиа Груп“.