сряда, 31 май 2017 г.

Атентат с десетки ранени и убити до българското посолство в Кабул

Няколко човека бяха убити и десетки - ранени, при самоубийствен атентат с кола бомба в Кабул днес. Нападението бе извършено близо до германското посолство в афганистанската столица, предадоха световните агенции, като се позоваха на местните власти.

АП съобщи, цитирайки официални източници, за 50 убити и ранени. Ройтерс предаде, като се позова на полицията, за няколко убити и ранени. Говорител на афганистанското министерство на здравеопазването съобщи пред ДПА за над 60 ранени.

Атентатът бе извършен близо до германското посолство в Кабул. В района има и други дипломатически представителства и административни сгради, така че мишената на нападението все още не е ясна, отбелязва Ройтерс.

Българското посолство се намира само на 500 м от мястото на атентата. Няма пострадали български служители, но има материални щети по сградата на посолството ни.

В същото време вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов заяви в ефира на Нова телевизия, че нашите военни ще бъдат евакуирани в британското посолство.