петък, 26 май 2017 г.

Пристигнах в Рим. Съпругът ми, който трябваше да е с мен, остана в асансьора на летище София, заседнал с още двама души...

Трима пасажери са изпуснали полетите си рано сутринта в четвъртък заради блокирал асансьор на Летище София, съобщава БНТ.

Пътниците са останали 50 минути в блокиралия асансьор на Терминал 2.

За техническия гаф първа съобщи във Facebook журналистката Евгения Атанасова, тъй като единият от пътниците в асансьора бил съпругът ѝ Георги Тенев.

Официалното становище на Летище София пред БНТ гласи, че то "поднася своите извинения на пътниците, които тази сутрин са изпуснали своя полет, поради технически причини на един от асансьорите на Терминал 2."

Допълват, че "поддръжката на съоръженията се извършва само от лицензирана фирма. След подаване на сигнала е реагирано своевременно и са предприети мерки по отстраняване на проблема."

От фирмата, отговорна за техническата поддръжка на асансьорите, заявяват, че според сключения договор с Летище София, тяхната отговорност при подобни аварии е да реагират в рамките на 1 час.

Евгения Атанасова пише във Фейсбук:

Пристигнах в Рим. Съпругът ми, който трябваше да е с мен, остана в асансьора на летище София, заседнал с още двама души. Техникът спеше някъде далеч в дома си в ранния час. Останали са там 50 мин. На летището няма денонощна поддръжка.