четвъртък, 4 май 2017 г.

Слави Трифонов: Отивам да си търся правата пред парламента

Слави Трифонов изпрати открито писмо до медиите, в което предупреждава: „отивам да си търся правата пред Парламента“. Шоуменът декларира, че няма да използва ефира на бТВ повече за гражданската си позиция:

„Като трибуна на моята гражданска позиция ще използвам единственото останало свободно медийно пространство в България – интернет.“

Довечера шоуто щяло да бъде за събитията пред парламента в Скопие.

Още преди два месеца Слави Трифонов отправи ултиматум към новото Народно събрание – че ако до две седмици след сформирането си не се заеме с резултатите от референдума за мажоритарното гласуване, „в началото на третата седмица аз ще дойда пред сградата на Народното събрание, за да си потърся гражданските права“.

Ето пълния текст на писмото на Трифонов:

Българският политически елит се е самозабравил.

Срамувам се, че допуснахме да се получи така – шепа хора да се смятат за богоизбрани и да не се съобразяват със законния си началник – българския народ. Три милиона и половина гласуваха на Референдума. Два милиона и половина с положителен отговор. Като един от тези хора, извървях всички законови стъпки, въпреки пречките, за да се приеме решението на гласувалите на референдума. Но явно желанието за власт е по-силно. И от морала, и от законите. Затова аз отивам да си търся правата пред Парламента. Като трибуна на моята гражданска позиция ще използвам единственото останало свободно медийно пространство в България – интернет. А в предаването си довечера ще говоря за събитията пред Парламента в Скопие.