неделя, 11 юни 2017 г.

Когато Валери Симеонов откри туитър

„Познайте кой е в Туитър - с "леко" закъснение :-)”

Датата е 5 юни, а денят остава в историята на патриотичните публични комуникации. Това е първият пост в туитър на вицепемиера и съпредседател на „Обединени патриоти” Валери Симеонов.

„Що нямаш ченгелче ,от къде да знаем ,че си истински ..”, репликира Х.П. И следва отговор:

„Снимка от кулоарите за доказателство :) Поздрави.”

А снимката е на Джон Лоутън как разговаря с народната представителка от ГЕРБ Ася Пеева, която е от Поморие – познат регион и за музиканта, и за вицепремиера. Малко по-рано Валери Симеонов е публикувал своя снимка заедно с Лоутън и Пеева с коментар: „Рок енд рол завинаги - дори и в Министерски Съвет”.

„Ченгелчето” е синьото кръгче с бяло ченгелче, с което в туитър и фейсбук се обозначават верифицираните профили. Т.е. да сте сигурни, че някой не се прави на Валери Симеонов. Профилът на вицепремиера обаче си е истински. Снимката гледа строго, а под нея пише: „Заместник министър-председател на Република България по икономическа и демографска политика”.

Още в първия си ден в туитър Валери Симеонов се заканва, че ще има мерки за борба с шума над допустимите нива по време на туристическия сезон. А най-използваният хаштаг досега е #сезон2017. Това говори за външна подкрепа, която Симеонов вероятно ползва за изявите си в туитър. Казано е, че трябва да има хаштагове, дайте да слагаме.

Валери Симеонов е последвал само 7 профила в туитър. И познайте кой е номер едно? Доналд Тръмп, разбира се. И той така прави – при 32 милиона последователи, той се интересува само от 45 човека.

Това не е единствената прилика с Тръмп. Валери Симеонов гледа новини и коментира видяното в туитър. Точно както прави Тръмп. Също толкова често и толкова невъздържано.

„И днес от #БСП са мрънкали на тема граничната ограда. Съвсем скоро ще ги кача на един хеликоптер да гледат отгоре какво е построено”, пише Симеонов и с това закрива първия си ден в социалната мрежа.
На следващата сутрин обещава изненади от проверките на министерствата за нарушения по морето. Прилага снимка как е събрал 8 министри при себе си. Но малко по-късно отново е гледал новини и отново реагира:

„Ще поканя депутата от #БСП Кирил Добрев да се убеди на място дали граничната #ограда е "жица". Нека пробва да я пререже - или прескочи”.
Приликата с туитовете на Доналд Тръмп е толкова очевидна, та чак изглежда умишлена. Кратките послания на Тръмп почти винаги завършват с повторение на ключова и остра дума в края – т.нар. „бум” финал. Симеонов – или който върши тази работа от негово име – е добър ученик.


Няма коментари:

Публикуване на коментар