понеделник, 12 юни 2017 г.

Хотел без стени и тавани в Швейцария

В Швейцария един доста необичаен хотел прие първите си гости под открито небе.

Отсъствието на стени и тавани в хотела от категория „0 звезди“ съвсем не пречи на посетителите да се наслаждават на отдиха си. По-скоро обратното: пред тях се открива възхитителната гледка на Алпите денем, а нощем – към всички звезди на небето, съобщава Би Би Си.

Но кой ли обслужва гостите и много ли са желаещите да прекарат няколко дни в такъв хотел? За обслужването на клиентите се грижат съвременни икономи – местни фермери. Основните им задължения са да осигуряват добро настроение на посетителите и да проверяват редовно прогнозата за времето.

Хотелът всъщност е арт инсталация, произведение на изкуството – критика на съвременната културата на пътешествия и хотелите с цялата им система на собственост.

„Ние призоваваме за освобождение от институцията на собственост в обществото“, споделят авторите на творбата, художниците Патрик и Франк Риклин.

Братята Риклин вече са откривали и друг хотел „0 звезди“ в бункер от времето на Студената война. Сега, след 1300 резервации, новият им хотел е почти препълнен.

Защото къде другаде могат да ви предложат стая с 360° изглед и таван от истински звезди?