сряда, 21 юни 2017 г.

Цитати на великите: Борисов: Рибарят ще се удави - въдица ли да държи, дневник ли да попълва?

До понеделник всички министри да са готови с информация какви административни услуги предоставя тяхното ведомство и изискваните за това документи.

Това е възложил премиерът Бойко Борисов на министрите от кабинета, стана ясно от стенограмата от правителственото заседание днес, посветено на мерките за намаляване на административната тежест и въвеждането на електронна система за обмен на данни между отделните ведомства. 

„И да считате, че е заповед! От 2000 г. е законът, а не се прилага 17 години!“, гневи се Борисов.
„Всъщност, ако искате да бъда болезнено откровен, ние в част от случаите не знаем коя администрация на какво законово основание иска от гражданина даден документ“, отговаря вицепремиерът Томислав Дончев.
В този момент се включва транспортният министър Ивайло Московски с пример от своя ресор:

„Сега се сещам за рибарите, искаха им прошнурован, прономерован корабен дневник, да попълват данни за вятър, вода“, обяснява той.
„Тормоз на рибаря, това правят! Той въдицата ли да държи, компас ли да гледа, температурата на водата ли да измери? Накрая ще се удави докато излезе, защото няма ръце кое да...“, обобщава административните тегоби на граждани и бизнес премиерът Борисов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар