сряда, 7 юни 2017 г.

Автографите на световните рок имена били "увреждане на общинско имущество"

Автографите на световните рок звезди върху автомобила на Община Каварна били "увреждане на общинско имущество" - това каза в сутрешния блок на bTV кметът на града Нина Ставрева в разговор за заличаването на рок столицата на България като такава.

Освен от автомобила, Ставрева показа, че иска да се отърве и от рок фестивала, станал традиционен за града. Тази година в Каварна няма да има фест, а за оправдание кметицата изтъкна, че не е успяла да се свърже с промоутъри, които да го организират. Също така Общината е без финансов ресурс.

„Не мисля, че служебният общински автомобил е най-подходящият обект за полагането на подписите на великите рок имена, които са били гости на България”, коментира още тя .

Колата е купена за 84 хил. лева, а върху нея има автографи на световни имена като Алис Купър, Кай Хансен и банди като Deep Purple, Accept, Dimmu Borgir, Scorpions и още много. Общината ще я продаде за 30 хил. лева. Ставрева се надява автомобилът да отиде при ценител.
По телефона в студиото се включи и кметълът Цонко Цонев, който каза, че се "чувства като същински Лорд Волдеморт, който унищожава общинско имущество".

Цонев обясни, че автомобилът е използван само по предназначение и припомни, че с него са превозвани световни музикални легенди като Алис Купър и Емир Кустурица.

„Щом това се тълкува като увреждане, значи ние сме увредени”, добави още бившият кмет.

Няма коментари:

Публикуване на коментар