вторник, 4 юли 2017 г.

"Дъщерята и жената на зам.-главния мюфтия ни наричаха ку*ви и боклуци"

Непълнолетните момичета, които бяха обвинени, че са нападнали дъщерята на зам.главния мюфтия у нас, твърдят, че са били провокирани и обиждани от семейството на Бирали Бирали. Това разкаха двете девойки, пожелали анонимност, пред "Господари на ефира".

"Прибирахме се с моята приятелка и минавайки покрай паркинга и една жена с две деца, чухме подхилквания, шушукания и обиди по адрес на облеклото ни", разказаха момичетата. Те са били облечени с потници и къси панталонки.

Сред обидните квалификация по адрес на двете момичета имало и думи като "ку*ви" и "боклуци".

Едно от момичетата попитало има ли проблем, а след това към тях се приближила и дъщерята на зам.главния мюфтия, която разбила устата на девойката. За това тя има медицинско свидетелство.

В спора минути по-късно се включил и самият Бирали Бирали, който, по думите на момичетата, им казал: "Ако докоснеш някой от семейството ми, аз лично ще се саморазправя с теб, дали ще е с бой, или по друг начин, ще реша аз."
Родителите на момичетата са възмутени, но и притеснени от заплахите на Бирали. Двете момичета са били арестувани, докато другите, замесени в инцидента, са били на свобода.

Според родителите на камерите се вижда как двете момичета подминават семейството на Бирали, а след това се връщат към колата им на паркинга, явно провокирани от обидите.

"Не може едно религиозно лице да се държи по този начин. И това, че те имат някакво специално облекло, не значи, че трябва да го налагат на другите", каза бащата на едно от момичетата.