събота, 16 септември 2017 г.

Борисов за Слави: Откъде ще вземе тези хора? От чужбина ли ще ги докара?

"Винаги съм пожелал успех на всеки, който иска да прави партия. Тогава става ясно колко е трудно".

Това беше коментарът на премиера Бойко Борисов на въпрос за влизането на Слави Трифонов в политиката. Трифонов обяви намерения да прави политически проект в изявление в петък.
После реши да даде пример със собствената си партия и партийно строителство, за да разбере Трифонов с какво се е захванал.

"Примерно ГЕРБ има 1200-1300. Това са хиляди общински съветници. Кметове, заместник кметове, началници на агенции и др. Откъде ще вземеш тези хора? От чужбина ли ще ги докараш. Ще внесе ли? Един да те издъни и с месеци се обясняваш. Един от хиляди. Но му пожелавам успех, разбира се. Това е демокрация", великодушно заключи той по темата "Слави Трифонов прави партия".

Много по-надълго и нашироко обаче и като тънък познавач той коментира протеста на пожарникарите. Премиерът се впусна и в спомени за своето минало - славни, и не пропусна да изтъкне заслугите си и постиженията си.

"Трудно може някой да излезе и да каже: Аз съм гасил повече пожари от Борисов", започна той. После направи кратък разбор на екипировката, от която сега се оплакват пожарникарите.

Със сравнение какво е било едно време.

"Гумените ботуши - 12 пъти ме е убождал пирон. Каската ми беше от пластмаса. Дефламолът - вълшебно средство. Брезентовите мушами - още си пазя моята."
И продължи със заключенията, от които стана ясно, че сега пожарникарите "само мрънкат". "Сега за 300 млн. им сменихме колите. Ако ги закарам на един ЗИЛ, половината няма да могат да подадат вода. Така че с пъти, пъти се е повишило и заплащането, и техническата обезпеченост. Тогава никой не е мрънкал. Сега само мрънкат. А помнят ли с какви дихателни апарати...Това беше преди 20 години, не преди 200", продължи премиерът.

"Не съм допуснал на пожар да влезе някой преди мен. Имам право да ги гледам всички в очите. Като дойдем на власт, всички започват да искат", завърши той по темата.

Минало, заминало, платили сме огромни пари, беше той доста по лаконичен за "Цанков камък".

Борисов бе в Девин в компанията на министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, за откриване на нов минерален топлопровод от Беденски бани до родопоския град.

Водопроводът от 11 километра беше подмени с 2.5 млн. лв. целеви средства от държавата. Предишният е от 1964 г.  Той бе силно амортизиран и почти цялата лечебна вода изтичаше в реката години наред и не стигаше до хотелите в града. "Медиите много обичат да говорят за фалшиви новини. Девин имаше фалшив СПА туризъм. Лъжехме хората, че ги лекуваме с минерална вода, а тя - чешмяна", обобщи Борисов.