неделя, 3 септември 2017 г.

Тръгва подписка за еднакви заплати в Европейския съюз

Подписката е за провеждане на общоевропейски референдум за еднакво заплащане в Европейския съюз Инициативата е част от международното обединение “Доходен съюз”, а ВМРО е партията от българска страна, която участва в него. Идеята е да бъде предизвикан дебат в Европейския парламент, който да сложи край на Европа на две скорости. В инициативата са се включили и партии от Полша, Словакия, Словения, Чехия, Хърватия, Естония, Латвия, Румъния.

Според депутата от “Обединени патриоти” Юлиан Ангелов до май догодина трябва да бъдат събрани 1 млн. подписа от целия ЕС. Един от мотивите за инициативата е държавите от Източна Европа да престанат да са донор на работна ръка за големите икономики.

България трябва да събере 12 хиляди подписа в подкрепа на инициативата. Те трябва да са на хартиен носител, но ще има и електронна подписка на специален сайт, който в момента се превежда на български език. Всички събрани подписи трябва да бъдат внесени в Европейската комисия, която от своя страна да ги внесе в Европейския парламент. Само ако всички страни изпълнят своята квота и бъде постигната минималната бройка от 1 милион подписа, може да има обсъждане в европарламента.