петък, 1 септември 2017 г.

Предлагат Пеевски за лице на българското председателство

ДПС депутатът и успешен бизнесмен Делян Славчев Пеевски да бъде избран за лице на българското председателство на Съвета на ЕС. Такова предложение внесе в Народното събрание Гражданско движение "Боец" от Видин.

От организацията считат, че вече лансираното предложение лице на председателството да бъде бившата тв водеща Цвета Кирилова е слабо и че за тази висока "чест е необходим човек, който олицетворява държавата ни. Човек, който може да бъде символ на случващото се в страната".

"Боец" изрежда и солидни мотиви за избора на Пеевски - успехите му като медиен магнат, фактът, че на 21 години оглави борда на Пристанище Варна, избора му за шеф на ДАНС, спечеленото евродепутатско място, международните му контакти в страни като Турция, Сирия, Саудитска Арабия, Судан, Дубай и други.

"Господин Пеевски е успешен бизнесмен, медиен магнат. Със своите изключителни умения, от човек притежаващ стар „Опел” се превръща за кратко време в мултимилионер, собственик на активи за десетки милиони, официално декларирани. Основател, вдъхновител и носител на много бизнес модели, най-известният от които е моделът „КОЙ”, най-успешният управленски модел в България, извел страната ни до най-високи позиции в редица европейски класации. Чрез своята вродена харизма, той единствен успява да изкара на площадите десетки хиляди български граждани, което показва неоспоримият му принос към развитие на гражданското общество в България", посочват авторите на родолюбивата идея.