вторник, 3 октомври 2017 г.

Убиецът от Лас Вегас е бил милионер. Жертвите вече са 59! Бащата на стрелеца от Лас Вегас бил банков обирджия, сред най-издирваните от ФБР

Убиецът от Лас Вегас Стивън Падок е бил милионер. Живеел е изключително богато и хобито му е било да проиграва големи суми на хазарт. Имането му е било от успешен бизнес с недвижими имоти. Това прави мистерията за мотивите на действията на разведения пенсионер още по-дълбока.

Полицията откри огнестрелни оръжия, експлозиви и хиляди патрони в дома на 64-годишния стрелец.

Жертвите на нападението вече са 59 загинали и 527 ранени, уточни на пресконференция шерифът на Лас Вегас Джоузеф Ломбардо.
Той каза, че в дома на убиеца в град Мъскийт, на 120 км от Лас Вегас, следователите са открили "още над 18 огнестрелни оръжия, експлозиви и хиляди боеприпаси, както и електронни устройства, които разучаваме в момента".

Джон Фъдънбърг, съдебен лекар от окръг Кларк в щата Невада, в който се намира Лас Вегас, заяви, че броят на загиналите може да се увеличи. Той не отговори дали всички жертви са били поразени от куршуми. Някои жертви може да са били прегазени от бягащата от концерта тълпа, отбеляза ДПА.

Големите американски авиокомпании разрешиха на пътниците си да променят плановете си за полети от и за Лас Вегас, без да плащат наказателни такси, след най-кървавото нападение с огнестрелно оръжие в съвременната история на САЩ.
"Американ еърлайнс", "Делта еърлайнс" и "Аляска еърлайнс" обявиха, че до края на днешния ден клиентите им могат да се откажат от закупените билети, а за "Юнайтед еърлайнс" предложението ще важи до петък, съобщи БТА.

Бащата на стрелеца от Лас Вегас бил банков обирджия, сред най-издирваните от ФБР


Бащата на стрелеца от Лас Вегас Стивън Падок бил банков обирджия и в списъка с най-издирваните престъпници  на ФБР, съобщи брата на Стивън - Ерик.

"Името му беше Бенджамин Хоскинс Падок. Ние не го познавахме. Аз не го познавах. Той беше в затвора и избяга", разказа Ерик пред местни медии, цитиран от The Guardian.

Вестници от 60-те години на миналия век споменават за Бенджамин Падок, като посочват, че е издирван за банкови обири в Аризона. Според вестниците той е обрал три банки.

От публикации от 1971 г. пък става ясно, че Бенджамин Падок е избягал от затвор в Тексас през 1968 г. В статията се споменава, че Падок е женен и има четири деца.

В списъка с най-издирваните престъпници на ФБР Бенджамин Падок е описан като въоръжен и опасен, съден за банкови обири и кражби на автомобили.

Беджамин Падок е заловен в Орегон 10 години след бягството си от затвора, съобщава NBC News.