сряда, 4 октомври 2017 г.

Вицепремиерът на Испания ще съди Христо Стоичков

Вицепремиерът на Испания Сорая Саенс де Сантамария заплаши със съд бившия нападател на "Барселона" Христо Стоичков. Българският футболист я обвини във франкизъм, съобщава информационната агенция EFE, цитирана от "Марка".

В ефира на мексиканската телевизия "Унивижън", за която работи, Стоичков обвини Сантамария, че дядо ?, баща ? и дори нейния непълнолетен син са последователи на Франко. Бившият играч на "Барселона" изрази несъгласието си с действията на испанските власти по време на референдума за независимост на Каталуня, наричайки ги "пълен срам".

Стоичков твърди, че именно по нареждане на вицепремиера полицията е изпратена да бие хората, гласуващи на референдума. "Нейният дядо - франкист, баща ? също, тя самата, вероятно и синът ?. Тя ли ще ни казва какво да правим? Трябва да си подаде оставката, тъй като не може да пращаш полицията да бие невинни хора. Испанското правителство, вие сте пълен срам. Затова ще бъдете там, където си заслужавате - отделени от света", каза Стоичков в ефира на мексиканската телевизия, държейки флаг на Каталуня.