сряда, 1 ноември 2017 г.

Кевин Спейси е обвинен от втори актьор в "лов на млади мъже"

Мексиканският актьор Роберто Кавасос обвини Кевин Спейси в нови случаи на сексуално насилие над колеги от мъжки пол. Свидетелствата му датират от периода около 2008 г., когато Спейси е работил като художествен директор на лондонския театър "Олд Вик".

Кавасос, който е участвал в няколко постановки на сцената на театъра, твърди, че Спейси си е позволявал често да "ловува млади актьори".

"Май единственото изискване беше да сме мъже под 30 години, за да може г-н Спейси да се чувства свободен да ни докосва", пише Кавасос в публикация в профила си във Фейсбук.

Описанието на сблъсъците му със звездата подсказват, че инцидентът с 14-годишния Антъни Рап от 1986 г. не е бил единственият случай, в който Спейси е правил опити да прелъсти по-млади или подчинени колеги.

"Онези от нас, чиито пътища са се пресичали със Спейси в Лондон, знаят, че много повече хора ще се осмелят да разкажат собствените си истории в близките дни и седмици", пише той.

"Няма да се учудя, ако броят им доближи този при Уайнстийн", посочва той, като прави препратка към разкритията за сексуално насилие и тормоз над повече от 80 актриси от известния холивудски продуцент Харви Уайнстийн.

35-годишният Кавасос е играл в три пиеси на сцената на "Олд Вик" по време на управлението на Спейси като артистичен директор (2004-2015).
Първата им среща датира от 2008 г., когато той е на 26, а Спейси на около 49 години.

Мексиканският актьор твърди, че е облъснал "два неприятни опита за свалки" от страна на Спейси, които по думите му са граничили с тормоз. Други от колегите му обаче не са се осмелили да откажат на звездата.

"Дори не мога да си спомня колко много хора са ми разказвали една и съща история. Спейси ги кани на среща под предлог, че ще "говорят за кариерата им". Когато пристигат в театъра, се оказва, че той е подготвил пикник с шампанско на сцената, под красиво осветление", пише Роберто Кавасос.

"Изходът от всяка история се различава според това как точно преминава пикникът, но технологията е една и съща. Най-често, можеха да го открият в бара на театъра, притиснал произволен човек, който е привлякъл погледа му. Така се случи и с мен втория път. Не се предадох, но познавам някои хора, които се страхуваха твърде много, за да го спрат".

Кавасос не дава повече подробности относно това кога са се случили инцидентите, за които говори. Той обаче твърди, че подобен тип тормоз е широко разпространен в театралните среди.

От лондонския театър "Олд Вик" излязоха с публична позиция, в която посочват, че са "дълбоко разтревожени" от твърденията, уличаващи Спейси в нерегламентирано поведение срещу актьорите. От организацията казват, че биха подкрепили всеки, който би искал да сподели своята история и да се свърже с театъра, като предоставят конфиденциален мейл-адрес.
До момента Кевин Спейси не е реагирал на новата порция обвинения по негов адрес.

В понеделник обаче той публикува лично послание до актьора Антъни Рап, в което твърди, че няма спомен за посегателството срещу него от 1986 г., но е дълбоко потресен от ситуацията и държи да поднесе извиненията си за преживените негативни емоции.


В същото писмо, Спейси за пръв път признава публично, че е хомосексуален и че е имал множество интимни връзки с партньори от мъжки пол.

Няма коментари:

Публикуване на коментар