четвъртък, 16 ноември 2017 г.

Цитати на великите: Русофилът Волгин: Гришо е досаден

Журналистът русофил Петър Волгин шокира много хора във фейсбук снощи, когато написа гневен статус срещу всеобщата радост от победата на Григор Димитров. Българският тенисист победи белгиеца Давид Гофен и се класира за полуфинала на големия турнир от финалите на ATP в Лондон.

"Да се възторгваш от победите му или да ревеш при загубите му е признак на много, ама наистина много нисък интелект", заключи Волгин.

Това е поредно изказване на журналиста, което скандализира много хора. Преди два месеца той призова за нов 9 септември и нов Народен съд.
Тогава ръководството на БНР се разграничи от него, но Волгин остана да информира от ефира на БНР за сметка на българските данъкоплатци.

Ето цялото изказване на Волгин от снощи:

"Изключително досадно е постоянно да ни занимават с Григор Димитров. Няма абсолютно никакво значине дали въпросният Гришо е спечелил, загубил или завършил реми. Дали е увеличил банковата си сметка или не също би трябвало да вълнува единствено самия него. Да превръщаш някакъв спортист в идол, да се възторгваш от победите му или да ревеш при загубите му е признак на много, ама наистина много нисък интелект".
Сред коментиралите има немалко хора, които подкрепят Волгин в тази му позиция. Ето някои от одобрителните отзиви:

"Много ми е чудно, колко ли от феновете на Гришо се интересуват от остри социални проблеми така характерни за нашето общество!"

"8 минути в новините тема номер едно !!! Прав е Иво Христов!"

"Именно! Писна ми да ме занимават с някакви комплексирани тъпаци, които уж се биели за България, пълнейки си джоба".

"Като започне да говори правилен български,мога и да го призная"
Повечето коментари обаче са негативни, а много скора не крият възмущението си от това изказване. Ето само един пример:


"Е, друго си е да хвалят комунистическата партия... Спирай си нета като къркаш, че понякога се случват подобни текстови грешки. Със Сашо на моменти пресолявате съветската манджа".