четвъртък, 16 ноември 2017 г.

БСП няма да влизат в зала до оставката на Главчев

БСП са категорични, че няма да участват в пленарните заседания до оставката на председателя на парламента Димитър Главчев.

От левицата заявиха, че биха влезли в залата само при гласуването на оставката на Главчев, обсъждането на Бюджет 2018 и вота на недоверие. БСП ще продължи да участва в заседанията на комисиите.

Корнелия Нинова обяви, че искането за оставка на Димитър Главчев е подкрепено от 88 подписа, като повече от 8 от тях са на депутати от ДПС.

От БСП ще поискат още днес среща с всички европейски посланици.

"Вчера трябваше Кристиян Вигенин да внесе проект за приоритетите по председателството на ЕС. Ние сме поели ангажимент да помагаме на правителството и да търсим национално съгласие по тези теми. Минути преди решението да бъде внесено, председателят на НС изгони лидера на най-голямата опозиционна партия. По този начин ГЕРБ създават политическо напрежение преди председателството и минират националното съгласие по тези теми", заяви Корнелия Нинова.


Тя допълни, че Европейския съюз ще бъде информиран, че грубо се нарушават принципите на правовата държава, погазва се парламентаризмът, налага се цензура върху различни мнения и не се зачитат европейските демократични ценности за плурализъм и свобода на мненията.