събота, 4 ноември 2017 г.

СуперБойко помогнал на катастрофирали край Ямбол

Премиерът Бойко Борисoв се притече на помощ на пострадали в тежка катастрофа, станала малко след 20 часа на Околовръстния път на Ямбол снощи.

В катастрофата са пострадали млад мъж и две млади жени.

Шофьорът успял да излезе, но пътуващите с него млади жени останали заклещени.

Минута след катастрофата оттам минава правителственият кортеж.

Охранителите от НСО повикали полиция и линейка, а до пристигането на спешните медици премиерът Борисов и придружаващият го лекар от болница "Лозенец" извадили жените и им оказали първа помощ.

Работата я свърши докторът, който беше с нас, моята роля беше на регулировчик, коментира в Бургас снощната катастрофа на АМ „Тракия“ премиерът Бойко Борисов.

Той разказа, че спрели, защото видели човек в тъмното, който махал:

„Аз си помислих, че нещо е пиян човекът. Спряхме да го спасяваме него, защото колата се беше хвърлила далече и не се виждаше изобщо. Да го вземем, да го махнем от там, да не го сгазят“, посочи Борисов.

Лекарят, който e с нас, свърши цялата работа, подчерта министър – председателят. В катастрофата, станала около 20 ч. пострадали са две жени и шофьорът на колата. Целите били в кръв, колата била паднала в едно дере, разказа Борисов. Кметът на Бургас допълни, че в продължение на 10 – 15 мин. след катастрофата, никой не спрял да помогне на пострадалите.

Минути по-късно пострадалите са откарани в болницата в Ямбол, а министерският кортеж продължил пътуването си.