сряда, 20 декември 2017 г.

Валери Симеонов: ГЕРБ и ДПС пак ни извъртяха

Вицепремиерът Валери Симеонов и един от лидерите на "Обединените патриоти" отново тежко се разгневи на коалиционните си партньори от ГЕРБ.

"Пак ни извъртяха!", написа той във фейсбук.

Причината - гласуваните днес промени в Закона за административния контрол върху стопанската дейност. С тях концесиите за плажовете остават по стария по-облекчен режим за още една година. По предложение на шефа на правната комсия Данаил Кирилов (ГЕРБ) влизането в сила на новия Закон за концесиите по този въпрос се отложи до 1 януари 2019 г. Така концесиите остават по досегашния режим, описан в Закона за Черноморското крайбрежие, и продължават да бъдат изцяло от компетенциите на Министерството на туризма. Процедурата по закона за концесиите е по-тежка, но по-прозрачна.
В поста си във фейсбук Симеонов пряко нападна Министерството на туризма и Николина Ангелкова.

"Явно при това ръководство на министерството България няма да има съвременен и прозрачно-регламентиран туризъм", написа той в социалната мрежа.

Според него "това е поредният саботаж на опитите за въвеждане на нормално управление и реална конкуренция".

Той не пропуска и да подчертае подкрепата на ДПС, за да бъдат приети промените. Изброява и кои плажове на кого от сенчестия бизнес принадлежат. В списъка са и "сараите на Доган-плаж Отманли на ДПС".


Напрежението в управляващата коалиция става все по-видимо. Наскоро Симеонов обвини премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, че го саботира за втория кабинков лифт в Банско. Той заяви, че не иска да вижда министър- председателя, който го "изработил", имайки предвид оттеглянето на решението за промяна на концесионния договор с фирмата "Юлен" за ползване на част от парка "Пирин" за нуждите на ски зоната в Банско.