сряда, 6 декември 2017 г.

От „Булгартабак“ не били контрабандисти

Около 400 работници от благоевградската фабрика на "Булгартабак" надуваха тромби и други пищялки пред централата на "Да, България".

Те скандираха под прозорците на офиса на ул. "Драган Цанков" -  "лъжци", "манипулатори", "престъпници", "боклуци".

Недоволството на цигареното предприятие идва от факта, че партията на бившия правосъден министър Христо Иванов повдигна темата за доклада на турската служба за борба с организираната престъпност и контрабандата, който описва контрабанда на български марки цигари в Турция. В него за първи път се споменава името на „Булгартабак“ и се казва „продуктите, идващи от българската компания „Булгартабак“ и превърнали се в източник на контрабанда в нашата държава“.

Работниците от тютюневия холдинг бяха извозени до София с 13 автобуса, които паркираха пред Националния стадион.

След визитата до офиса на Да, България шествието се насочи към площада пред Народното събрание. Там звучат песни на Веселин Маринов, друга стара естрада и народна музика.

Повечето от плакатите са работниците са срещу "Да, България", лидера на партията Христо Иванов и издателя на "Икономедиа" Иво Прокопиев.

Има рехави възгласи "Ние не сме контрабандисти".

Още снощи се разбра, че акцията е много далеч от декларирания спонтанен протест в защита на работните места във фабриката.