четвъртък, 14 декември 2017 г.

Валери Симеонов: Борисов не искам да го виждам, Ангелкова говори глупотевини

Вицепремиерът Валери Симеонов премина в яростна атака срещу прекия си началник Бойко Борисов и намекна за разваляне на управляващия управленски формат заради отлагането на решението за изграждането на втори лифт в Банско.

„Не виждам съдействие на Борисов по отношение реализацията на втори лифт. Премиерът компрометира и саботира моето предложение за промяна на концесията в Банско. В Програмата за управление пише, че трябва да се развива туризмът, да се насърчават инвеститорите, а това са текстове, които не се изпълняват, а саботират“, заяви пред телевизия Би Ай Ти вицепремиерът Валери Симеонов.

Той разкри и любопитни подробности около това как е било взето за решението за отлагане на точката, разрешаваща застрояване на Пирин.

„Разбрах, че Борисов е пуснал есемес на Тома Белев в 10 ч сутринта, че точката за концесията ще бъде отложена и събралите се на сбирка пред парламента две семейства, тези глупаци, веднага се похвалиха във Фейсбук“, заяви още Валери Симеонов.

След това вицепремиерът открито заговори за това, че не е от тези, които слушкат и папкат - явна заплаха за  разваляне на коалиционното споразумение с ГЕРБ.

„Втори лифт няма да има поради несъгласие на Бойко Методиев Борисов. Сега аз сядам и мисля до 28 декември, когато ще има заседание на Министерски съвет. Всичко е възможно да стане – да не мислите, че аз съм от тези дето слушкат и папкат, и искат да си начешат егото!“, каза Симеонов.

И добави по адрес на Борисов:
„Не искам да го виждам след това изработване, което направи“.

Симеонов нападна и министъра на туризма Николина Ангелкова.

„Министър Ангелкова говори едни обширни и напоителни глупотевини относно моето предложение. Не мога да я коментирам“.

Той коментира и атаките на опозицията и в частност лидера на БСП Корнелия Нинова.

„Кой я слуша тая въобще? Това е една жена, която ежедневно доказва прозвището си г-жа Лъжа – нея ли да коментираме?“, заяви Симеонов.


По въпроса за вота на недоверие от БСП и ДПС, той заяви: „Аууу какъв ужас! Нищо няма да направят – ще чакаме до 17-и януари, пък тогава да коментираме има ли смисъл този вот“.

1 коментар:

  1. Настана време на голямото "сърдене" във властта! Бай Бойко Балкански както винаги с финт ще излезе от положението! Да не забравяме, че е голям футболист и гол майстор!

    ОтговорИзтриване