събота, 27 януари 2018 г.

Протести блокираха важни пътни артерии

Два независими един от друг протеста блокираха днес важни пътни артерии. От Северозападна България поискаха магистрала Видин-София, а жители на столичния квартал "Горубляне" се обявиха против плановете за изграждане на парк върху частните им имоти.

С митинг с духова музика жителите на Северозапада блокираха международния път за "Дунав мост 2", предаде Нова тв. Те настояват за изграждането на магистрала от Видин към София и тунел под прохода Петрохан.

В срок от една седмица те искат да бъде взето решение  от Министерския съвет за незабавно стартиране на процедурите за изграждане на магистралния път. От своя страна от Агенция "Пътна инфраструктура" заявиха, че през 2018 г. стартират процедури за изграждане на 85 км четирилентов път от Видин до София. Протестиращите обаче се заканиха, че ще останат на пътя до довечера и няма да се откажат, докато не виждат реален проект за магистрала.


Жители на столичния квартал "Горубляне" пък блокираха Околовръстния път и бул. "Самоковско шосе". Мотивът: недоволство срещу плановете на общината да изгради т.нар парк "Изток" върху частните им имоти.