понеделник, 8 януари 2018 г.

Майкъл Уолф: Книгата ми може да свали Тръмп от власт

Авторът на книгата "Огън и ярост: Белият дом на Тръмп отвътре" - журналистът Майкъл Уолф, прогнозира, че направените от него разкрития може да доведат до предсрочно прекратяване на мандата на Доналд Тръмп, предаде агенция "Ройтерс".

В интервю за радио Би Би Си Уолф коментира, че изводът от неговата книга - че Тръмп е неспособен да изпълнява функциите на президент, вече печели широка подкрепа.

"Мисля, че засега един от интересните ефекти от книгата е ясното осъзнаване, че царят е гол", заяви журналистът.
"Изведнъж хората навсякъде си казват: "Боже, вярно е, той е без дрехи!" Това води до усещането и разбирането, че в крайна сметка ще се стигне до края... на президентството му." - посочи авторът, развивайки алегорията с приказката на Андерсен.

Тръмп от своя страна заяви, че книгата е пълна с измислици и нарече Уолф "пълен неудачник". Той направи опит да отрече и руската намеса в изборите за Белия дом, въпреки позицията на американските спецслужби, че несъмнено такава намеса е налице.

Междувременно срещите на президентския син Донлад Тръмп-младши, зетя на Тръмп - Джаред Къшнър, и на други хора от щаба му с руски представители бяха доказани по безспорен начин. Самият Тръмп не отрече информацията за самите срещи, но твърди, че не са били свързани с изборите, макар че са проведени в разгара на кампанията и непосредствено след това.