вторник, 30 януари 2018 г.

Борисов: Хора, спрете с тези протести

Премиерът Бойко Борисов смята, че обществото харчи излишна енергия в казуси като този с разградските лъвчета или строителството на втори лифт на Банско, за които решенията са очевидни или регламентирани.


На 12-ата среща на бизнеса с правителството Борисов емоционално заяви:


"Хора, спрете с тези протести!"


Напомни на протестиращите, че акциите им струват пари, защото трябва да се плаща извънреден труд на полицаите, а това значи разходи и за самите протестиращи като данъкоплатци.


Премиерът изрази мнение, че


мястото на лъвчетата е в Холандия,


защото там те могат да бъдат приучени към бъдещ живот на свобода в Африка.


Като човек, който се занимава с животни, им казвам - генетично увреждане имат, размножават се братя и сестри.
Инат страшен, възмути се той от позицията на общинския съвет в Разград, който отказа изпращането на лъвовете в чужбина. Вметна обаче, че не иска да го наричат диктатор, който е предопределил съдбата на животните.


От темата за протеста срещу това, който е планиран за днес пред Министерския съвет, Борисов прескочи към протестите срещу строителството в Пирин, разрешено от правителството в последните дни на декември.


"В Давос на баир 10 лифта...


Броя, броя, броя...А тук - протест, протест, протест за един лифт", възмути се премиерът. Той повтори, че разрешението на правителството е дадено само за строителство на водохващания за питейна вода. "Една керемида повече няма да се допусне. А ако има повече - излизаме на протест и ние", обеща той.



Борисов заяви, че не е отишъл в Народното събрание за дебатите по вота на недоверие към правителството от уважение към самия парламент. Той изрази разочарованието си от нивото на изказванията там, които се свеждали до коментари за роднини и братовчеди. "Като ме нападнат, мога да отговоря с каруцарския им език, да забравя, че председателстваме Съвета на ЕС", призна той.