неделя, 11 февруари 2018 г.

Управата на Амстердам забрани зяпането по проститутки

В нова наредба градските власти на Амстердам затягат  режима за туристически групи в "квартала на червените фенери".

От април 2018 г. групи от над пет човека ще трябва да получат специално разрешение от кметството за посещение в района на секс индустрията. Освен това в квартала на туристите е забранено да получават алкохол и наркотици.

Но най-съществената промяна е в това, че на тях им е забранено да зяпат по проститутките във витрините - екскурзоводът трябва да се погрижи групата му да стои с гръб към момичетата във витрините.

Въвежда се официална забрана за снимки в квартала. Екскурзиите не трябва да са шумни и да приключват в 23 часа. Преди началото на посещението гидът е длъжен да предупреди туристите да проявяват уважение към местните жители, предприемачите и проститутките.
Отговорността за спазване на правилата в наредбата носят екскурзоводите. В случай на нарушение от независим гид, глобата е 190 евро, за акредитирани гидове от туристически компании санкцията е много по-голяма - 950 евро. При три нарушения се отнема лиценза на екскурзовода.


Кварталът на червените фенери в Амстердам е разположен на 6500 кв. м, в него работят близо 1000 души, не само проститутки, но и охрана, продавачи м магазини и др. Точно до него е най-старата църква в столицата Oude Kerk.