петък, 9 февруари 2018 г.

Цитати на великите! Симеонов: Да изгоним евродепутатката Ска Келер с камионетка през Капъкуле

Евродепутатът Ска Келер да бъде обявена за персона нон грата и експулсирана от страната ни, поиска НФСБ в декларация до Външно.

Политическият документ на партията на вицепремиера Валери Симеонов е адресиран и до Европейския парламент, федералното правителство на Германия и Коалиция „Алианс 90/Зелената партия”.

В текста на декларацията, подписана от Валери Симеонов, Данчо Хаджиев, Валентин Касабов и Борис Ячев, се казва:

„Национален фронт за спасение на България протестира остро срещу участието на немския евродепутат Келер във вечерното софийско шляене на политически маргинали под прикритието на лозунга „Да спасим Пирин“, а с истински мотив – „Да се върнем във властта чрез лъжи“.

Евродепутаткатът Келер, с очевидно неадекватен вид, каканижеше пред услужливите уж български медии: за оставка на български министър (?!), за отмяна на решение на суверенното българско правителство (?!) и дори преразглеждане на проекта за магистрала в Кресненското дефиле?! И всичко това гарнирано с до болка познатите лъжи на белевци и ковачевци.


По повод позицията на вицепремиера Валери Симеонов германският евродепутат Ска Келер отговори, че досега не ѝ се е случвало член на правителство в Европа или някъде по света да иска да я изгони.

" Ако иска да ме изгони, нека дойде и да го направи", каза още Келер.