четвъртък, 8 февруари 2018 г.

Две патрулки преследвали колата на Десислава Радева

Две патрулки на столичното Шесто РУ участвали в гонка с първата дама Десислава Радева, чиято кола не спряла, след като й размахали палка.

Полицате опитали да спрат мерцедес, но колата продължила с мръсна газ. Последвало преследване, при което колата била настигната.

За изненада на полицаите мерцедесът бил кола на НСО, управлявана от шофьор на службата, а първата дама само се возела.

В никакъв случай г-жа Радева не е шофирала автомобила, не е имало преследване в София с патрулки. Тя е била в колата с охраната си и с шофьора, заяви шефът на НСО в оставка ген. Ангел Антонов, цитиран от „24 часа“.

Не става въпрос за инцидент, имаме нарушена координация между отделните служби – не са разпознати колите, категоричен бе ген. Антонов. Случват се подобни случаи, но ще търсим първопричината след като анализираме ситуацията, допълни той. Той обясни, че всички останали подробности ще ги разкаже след приключване на проверката.

Не става въпрос за гонки, нито за съпротива. Ще се разберем с колегите и ще си сътрудничим за изясняване на случая, каза ген. Антонов.

В момента извършваме проверка по цялостната ситуация около случая и ще се изяснят всички подробности и всичко, което се е случило. Докладват ми се нещата и ще се извършат и допълнителни проверки, докато имам тази възможност, допълни ген. Антонов.


Ако има нарушения от наша страна от колегите – ще се вземат мерки от ръководството. Ще го съгласувам с колегите от Жандармерията, които са си извършвали постоянната си работа, допълни той.