сряда, 7 март 2018 г.

Сидеров иска Симеонов да се извини за "второразрядното съветско ченге"


В изявление на парламентарната група на "Обединени патриоти", подписано от лидера на "Атака" Волен Сидеров се настоява вицепремиерът Валери Симеонов да се извини за думите си към рускяи патриарх Кирил.

По-рано днес пред БНТ Симеонов нарече Кирил "цигарения митрополит на Русия".

"От 1996 г. той има 14 млрд. долара от внос на безакцизни цигари. За 14 млрд. долара този хитрец е внесъл безакцизни цигари, за 4 млрд. долара вино за нуждите на църквата. Има частен самолет. Часовникът му е 30 хил. И този същият да има наглостта да раздава правосъдие. Я си представете патриарх Неофит да обяснява на Путин: "Ти знаеш ли Кирил и Методий какви са?" С много повече основание ще го направи", каза Симеонов.

И допълни, че Кирил е агент Михайлов от съветското КГБ.

"Второразрядно съветско ченге да ми казва какво е вярно и какво не - няма да стане", категоричен бе Симеонов.

Ето какво се казва в изявлението на патриотите:

"Парламентарната група на "Обединените патриоти" се разграничава от грубите и недопустими нападки на вицепремиера Валери Симеонов, направени по БНТ срещу главата на най-голямата православна църква в света. Смятаме, че е недопустим подобен език към негово светейшество патриархът на руската православна църква Кирил...

Насояваме вицепремиерът Валелри Симеонв, който е квота на коалиция "Обединени патриоти" в българското правителство, да поднесе извинения на руския патриарх за нанесените обиди"