вторник, 20 март 2018 г.

Село остана без кмет, заминал на гурбет


Кметът на старозагорското село Памукчии Георги Празов от месеци не ходи на работа, защото е заминал да работи в чужбина.

Местните разказват, че Празов по-често пребивавал във Франция, където има бизнес. В Памукчии се връщал само за по няколко дни, съобщава бТВ.

Хората казват, че са оставени сами да се оправят и в отсъствието на кмета на хората се налага да пътуват до околните села, за да си извадят документи.

Синът на Празов твърди, че истината е изопачена и обвиненията на хората са неоснователни. От общината казват, че кметът е в неплатен отпуск и се очаква да се върне до края на март. Добавят, че той вече е бил глобяван заради отсъствията си.

Очаква се след като Празов се върне в Памукчии, да бъде изяснено дали смята живее в чужбина и да си подаде оставката, за да има частични избори, или предпочита да продължи да бъде кмет и ще се върне на работа.
Георги Празов станал кмет на селото преди 2 години и половина, а преди това е бил кметски наместник. Тогава също често отсъствал от работа, обясняват местните. Хората го избрали за кмет, защото обещал да се поправи. Едно от предизборните обещания на Празов било да ремонтира рушащата се църква в селото - „Света Петка”. Той дори сложил скеле, изкарал и разрешения за поправянето на църквата, но до ремонт така и не се стигнало.

Според хората и секретарката на кмета Недялка Колева често не е на работното си място. Тя отрича и твърди, че никой не е бил върнат.